A-
A+
Annikki ja Anne-Mari Kalemaa saivat tiedon valinnastaan yllättäen. Huomionosoitus toi lisää voimia jatkaa ja kehittää toimintaa.
Johannes Ujainen
Kalemaat palkittiin vuoden pienyrittäjinä
Kurikan Yrittäjät palkitsivat kahdeksatta kertaa myös vuoden pienyrittäjän. Tänä vuonna palkinto meni Annikin Grillille. Annikki Kalemaan, yhdessä tyttärensä Anne-Mari Kalemaan kanssa luotsaama grilliyritys on palkintoraadin perusteluidenkin mukaan eteläpohjalaisen ja nimenomaan kurikkalaisen grilliruokakulttuurin vahva ylläpitäjä.
– Pitkäjänteinen työ, peräänantamaton ammattitaito ja laadunvalvonta ovat asioita, jotka kuvaavat Annikin Grillin toimintaa erinomaisesti. Olemme todella onnekkaita että kaupungissa on Annikin Grilli, todetaan yrittäjäyhdistyksen perusteluissa lisäksi.
Omistajien mukaan asiakaskunta onkin loistavaa. Monet ovat vakioasiakkaita, mutta purilaisten ja aterioiden perässä luukulle tullaan välillä kauempaakin.
– Meitä on suositeltu ja joskus joku poikkesi Pohjois-Suomestakin asti tässä, kun oli kuullut meistä hyvää, muistelee Annikki Kalemaa.
Usein myös entiset kurikkalaiset poikkeavat grillillä kun ovat kotikonnuillaan. Kalemaiden mukaan keskiössä ovat hyvä asiakaspalvelu ja hyvät tuotteet. Vaikka olisi kiirekin, täytyy laadun pysyä.
Suosikkeja on monia, mutta ylitse muiden nousevat Kalemaiden puheissa lammas- ja hevoshampurilaiset.
– En ole ikinä myynyt mitään annosta yhden viikonlopun aikana niin paljon, kuin silloin kun hevoshampurilainen tuli myyntiin, muistelee Anne-Mari.
Molemmat hittituotteet ovat olleet välillä poissa myynnistä. Syynä on kotimaisen lampaan- ja hevosenlihan puute. Annikin Grillillä lähes kaikki liha on kotimaista.
– Jos jotain tuotetta ei saa kotimaisena, yritetään saada sitä korvattua jollain muulla. Lampaan liha meille tulee esimerkiksi yleensä Hahtolan lihalta. Mieluummin myydään hetken eioota kuin ulkomaista.
Annikki lupailee, että hevoshampurilainenkin otetaan taas myyntiin, kun päästään vauhtiin. Kuluvaa vuotta on synkistänyt aviomiehen kuolema.
– Tapsa sairasti vuodesta toiseen. Elämä oli pitkälti kodin ja sairaalan välillä kulkemista. Olen joutunut olemaan paljon grillistä pois, harmittelee Annikki.
Valinta vuoden pienyrittäjäksi toi uskoa tulevaan ja kannusti. Kalemaat saivat tietää pari viikkoa sitten valinnastaan. Grillin tilitoimistolta Jaana Perälä soitti ja pyysi käymään.
– Olin Viitasaaren mökillä ja Jaana soitti. Hän sanoi, että olisi hyvä jos Anne-Mari tulisi myös.
– Minulla oli hevonen älyttömän kipeänä. Ajattelin että nyt menee grilli konkurssiin ja hevonen kuolee, mietin, mikä voisi vielä mennä pieleen.
Lopulta uutinen olikin iloinen ja hevonenkin selvisi. Hevoset ovatkin Anne-Marin toinen elinkeino. 13 hevosen ratsastuskoulua pyörittävän naisen päivät kuluvat paljon liinaharjojen parissa ja lisäksi hän tekee grillin paperitöitä. Viime aikoina hän ei ole juuri ehtinyt grillin luukulle, sillä aikaa vie myös puolitoistavuotias äidin ja mummun silmäterä, Sebastian-poika.
– Grilli on mun henkireikä. On mahtavaa, kun saa olla ihmisten kanssa tekemisissä. Toinen on Sebastian, kertoo Annikki Kalemaa.
Annikki Kalemaalle yrittäjätitteli on jo toinen. Aikanaan Kalemaan pariskunta pyöritti Kurikan Muotopuristetta ja heidät valittiin vuoden yrittäjiksi 1998. Muotopuristeen tarina sai petollisen työntekijän myötä ikävän lopun ja sitä kautta Annikki lähti grilliyrittäjäksi 2008. Vuonna 2013 grilli siirrettiin nykyiselle paikalleen ja vuonna 2016 tytär Anne-Mari lähti mukaan toimintaan.
– Ensimmäisellä kerralla valinta tuli yllättäen, mutta nyt vielä enemmän yllätyksenä.
Annikki Kalemaa muistelee, miten Sauli Kokkola ja Jussi Hietikko ilmestyivät tehtaalle.
– Sauli nyt olisi vielä pankkiasioissa voinut tullakin, mutta että Jussikin kukkapuskan kanssa mukana.
Kalemaa muistelee Sauli Kokkolan pankinjohtaja-aikoja ja toimintaa Muotopuristeen loppuvaiheissa lämmöllä.
– Jos minulla ei olisi ollut sellaista pankinjohtajaa kuin Kokkolan Sauli, ei minulla olisi mitään. –JU
Ajankohtaista
Kysely
luetuimmat
uusimmat
Mielipide
A-
A+
Annikki ja Anne-Mari Kalemaa saivat tiedon valinnastaan yllättäen. Huomionosoitus toi lisää voimia jatkaa ja kehittää toimintaa.
Johannes Ujainen
Kalemaat palkittiin vuoden pienyrittäjinä
Kurikan Yrittäjät palkitsivat kahdeksatta kertaa myös vuoden pienyrittäjän. Tänä vuonna palkinto meni Annikin Grillille. Annikki Kalemaan, yhdessä tyttärensä Anne-Mari Kalemaan kanssa luotsaama grilliyritys on palkintoraadin perusteluidenkin mukaan eteläpohjalaisen ja nimenomaan kurikkalaisen grilliruokakulttuurin vahva ylläpitäjä.
– Pitkäjänteinen työ, peräänantamaton ammattitaito ja laadunvalvonta ovat asioita, jotka kuvaavat Annikin Grillin toimintaa erinomaisesti. Olemme todella onnekkaita että kaupungissa on Annikin Grilli, todetaan yrittäjäyhdistyksen perusteluissa lisäksi.
Omistajien mukaan asiakaskunta onkin loistavaa. Monet ovat vakioasiakkaita, mutta purilaisten ja aterioiden perässä luukulle tullaan välillä kauempaakin.
– Meitä on suositeltu ja joskus joku poikkesi Pohjois-Suomestakin asti tässä, kun oli kuullut meistä hyvää, muistelee Annikki Kalemaa.
Usein myös entiset kurikkalaiset poikkeavat grillillä kun ovat kotikonnuillaan. Kalemaiden mukaan keskiössä ovat hyvä asiakaspalvelu ja hyvät tuotteet. Vaikka olisi kiirekin, täytyy laadun pysyä.
Suosikkeja on monia, mutta ylitse muiden nousevat Kalemaiden puheissa lammas- ja hevoshampurilaiset.
– En ole ikinä myynyt mitään annosta yhden viikonlopun aikana niin paljon, kuin silloin kun hevoshampurilainen tuli myyntiin, muistelee Anne-Mari.
Molemmat hittituotteet ovat olleet välillä poissa myynnistä. Syynä on kotimaisen lampaan- ja hevosenlihan puute. Annikin Grillillä lähes kaikki liha on kotimaista.
– Jos jotain tuotetta ei saa kotimaisena, yritetään saada sitä korvattua jollain muulla. Lampaan liha meille tulee esimerkiksi yleensä Hahtolan lihalta. Mieluummin myydään hetken eioota kuin ulkomaista.
Annikki lupailee, että hevoshampurilainenkin otetaan taas myyntiin, kun päästään vauhtiin. Kuluvaa vuotta on synkistänyt aviomiehen kuolema.
– Tapsa sairasti vuodesta toiseen. Elämä oli pitkälti kodin ja sairaalan välillä kulkemista. Olen joutunut olemaan paljon grillistä pois, harmittelee Annikki.
Valinta vuoden pienyrittäjäksi toi uskoa tulevaan ja kannusti. Kalemaat saivat tietää pari viikkoa sitten valinnastaan. Grillin tilitoimistolta Jaana Perälä soitti ja pyysi käymään.
– Olin Viitasaaren mökillä ja Jaana soitti. Hän sanoi, että olisi hyvä jos Anne-Mari tulisi myös.
– Minulla oli hevonen älyttömän kipeänä. Ajattelin että nyt menee grilli konkurssiin ja hevonen kuolee, mietin, mikä voisi vielä mennä pieleen.
Lopulta uutinen olikin iloinen ja hevonenkin selvisi. Hevoset ovatkin Anne-Marin toinen elinkeino. 13 hevosen ratsastuskoulua pyörittävän naisen päivät kuluvat paljon liinaharjojen parissa ja lisäksi hän tekee grillin paperitöitä. Viime aikoina hän ei ole juuri ehtinyt grillin luukulle, sillä aikaa vie myös puolitoistavuotias äidin ja mummun silmäterä, Sebastian-poika.
– Grilli on mun henkireikä. On mahtavaa, kun saa olla ihmisten kanssa tekemisissä. Toinen on Sebastian, kertoo Annikki Kalemaa.
Annikki Kalemaalle yrittäjätitteli on jo toinen. Aikanaan Kalemaan pariskunta pyöritti Kurikan Muotopuristetta ja heidät valittiin vuoden yrittäjiksi 1998. Muotopuristeen tarina sai petollisen työntekijän myötä ikävän lopun ja sitä kautta Annikki lähti grilliyrittäjäksi 2008. Vuonna 2013 grilli siirrettiin nykyiselle paikalleen ja vuonna 2016 tytär Anne-Mari lähti mukaan toimintaan.
– Ensimmäisellä kerralla valinta tuli yllättäen, mutta nyt vielä enemmän yllätyksenä.
Annikki Kalemaa muistelee, miten Sauli Kokkola ja Jussi Hietikko ilmestyivät tehtaalle.
– Sauli nyt olisi vielä pankkiasioissa voinut tullakin, mutta että Jussikin kukkapuskan kanssa mukana.
Kalemaa muistelee Sauli Kokkolan pankinjohtaja-aikoja ja toimintaa Muotopuristeen loppuvaiheissa lämmöllä.
– Jos minulla ei olisi ollut sellaista pankinjohtajaa kuin Kokkolan Sauli, ei minulla olisi mitään. –JU
Ajankohtaista
Kysely
luetuimmat
uusimmat
Mielipide
A-
A+
Annikki ja Anne-Mari Kalemaa saivat tiedon valinnastaan yllättäen. Huomionosoitus toi lisää voimia jatkaa ja kehittää toimintaa.
Johannes Ujainen
Kalemaat palkittiin vuoden pienyrittäjinä
Kurikan Yrittäjät palkitsivat kahdeksatta kertaa myös vuoden pienyrittäjän. Tänä vuonna palkinto meni Annikin Grillille. Annikki Kalemaan, yhdessä tyttärensä Anne-Mari Kalemaan kanssa luotsaama grilliyritys on palkintoraadin perusteluidenkin mukaan eteläpohjalaisen ja nimenomaan kurikkalaisen grilliruokakulttuurin vahva ylläpitäjä.
– Pitkäjänteinen työ, peräänantamaton ammattitaito ja laadunvalvonta ovat asioita, jotka kuvaavat Annikin Grillin toimintaa erinomaisesti. Olemme todella onnekkaita että kaupungissa on Annikin Grilli, todetaan yrittäjäyhdistyksen perusteluissa lisäksi.
Omistajien mukaan asiakaskunta onkin loistavaa. Monet ovat vakioasiakkaita, mutta purilaisten ja aterioiden perässä luukulle tullaan välillä kauempaakin.
– Meitä on suositeltu ja joskus joku poikkesi Pohjois-Suomestakin asti tässä, kun oli kuullut meistä hyvää, muistelee Annikki Kalemaa.
Usein myös entiset kurikkalaiset poikkeavat grillillä kun ovat kotikonnuillaan. Kalemaiden mukaan keskiössä ovat hyvä asiakaspalvelu ja hyvät tuotteet. Vaikka olisi kiirekin, täytyy laadun pysyä.
Suosikkeja on monia, mutta ylitse muiden nousevat Kalemaiden puheissa lammas- ja hevoshampurilaiset.
– En ole ikinä myynyt mitään annosta yhden viikonlopun aikana niin paljon, kuin silloin kun hevoshampurilainen tuli myyntiin, muistelee Anne-Mari.
Molemmat hittituotteet ovat olleet välillä poissa myynnistä. Syynä on kotimaisen lampaan- ja hevosenlihan puute. Annikin Grillillä lähes kaikki liha on kotimaista.
– Jos jotain tuotetta ei saa kotimaisena, yritetään saada sitä korvattua jollain muulla. Lampaan liha meille tulee esimerkiksi yleensä Hahtolan lihalta. Mieluummin myydään hetken eioota kuin ulkomaista.
Annikki lupailee, että hevoshampurilainenkin otetaan taas myyntiin, kun päästään vauhtiin. Kuluvaa vuotta on synkistänyt aviomiehen kuolema.
– Tapsa sairasti vuodesta toiseen. Elämä oli pitkälti kodin ja sairaalan välillä kulkemista. Olen joutunut olemaan paljon grillistä pois, harmittelee Annikki.
Valinta vuoden pienyrittäjäksi toi uskoa tulevaan ja kannusti. Kalemaat saivat tietää pari viikkoa sitten valinnastaan. Grillin tilitoimistolta Jaana Perälä soitti ja pyysi käymään.
– Olin Viitasaaren mökillä ja Jaana soitti. Hän sanoi, että olisi hyvä jos Anne-Mari tulisi myös.
– Minulla oli hevonen älyttömän kipeänä. Ajattelin että nyt menee grilli konkurssiin ja hevonen kuolee, mietin, mikä voisi vielä mennä pieleen.
Lopulta uutinen olikin iloinen ja hevonenkin selvisi. Hevoset ovatkin Anne-Marin toinen elinkeino. 13 hevosen ratsastuskoulua pyörittävän naisen päivät kuluvat paljon liinaharjojen parissa ja lisäksi hän tekee grillin paperitöitä. Viime aikoina hän ei ole juuri ehtinyt grillin luukulle, sillä aikaa vie myös puolitoistavuotias äidin ja mummun silmäterä, Sebastian-poika.
– Grilli on mun henkireikä. On mahtavaa, kun saa olla ihmisten kanssa tekemisissä. Toinen on Sebastian, kertoo Annikki Kalemaa.
Annikki Kalemaalle yrittäjätitteli on jo toinen. Aikanaan Kalemaan pariskunta pyöritti Kurikan Muotopuristetta ja heidät valittiin vuoden yrittäjiksi 1998. Muotopuristeen tarina sai petollisen työntekijän myötä ikävän lopun ja sitä kautta Annikki lähti grilliyrittäjäksi 2008. Vuonna 2013 grilli siirrettiin nykyiselle paikalleen ja vuonna 2016 tytär Anne-Mari lähti mukaan toimintaan.
– Ensimmäisellä kerralla valinta tuli yllättäen, mutta nyt vielä enemmän yllätyksenä.
Annikki Kalemaa muistelee, miten Sauli Kokkola ja Jussi Hietikko ilmestyivät tehtaalle.
– Sauli nyt olisi vielä pankkiasioissa voinut tullakin, mutta että Jussikin kukkapuskan kanssa mukana.
Kalemaa muistelee Sauli Kokkolan pankinjohtaja-aikoja ja toimintaa Muotopuristeen loppuvaiheissa lämmöllä.
– Jos minulla ei olisi ollut sellaista pankinjohtajaa kuin Kokkolan Sauli, ei minulla olisi mitään. –JU
Ajankohtaista
Kysely
luetuimmat
uusimmat
Mielipide