A-
A+
Reko Kurikan perustaja Anja Weckman valmistaa Leipätaivas -tuotemerkin alla leivonnaisia, joita hän myy muun muassa Reko-tapahtumissa.
Etelä-Pohjanmaalla suosittu Reko-toiminta rantautuu Kurikkaan. Kurikkalainen Anja Weckman perusti viime viikolla Facebookiin Reko Kurikka -ryhmän.Siihen liittyi hetkessä kymmenkunta tuottajaa. Perjantaihin mennessä ryhmässä oli lähes 300 jäsentä.
Käytännössä Reko on suoraan tuottajalta kuluttajalle tapahtuvaa kaupantekoa, jossa tarjoukset ja tilaukset tehdään Facebookissa.
Tilaukset käydään noutamassa ja maksamassa sovitun aikataulun mukaisesti. Näin lähiruoka siirtyy myyjältä ostajalle ilman välikäsiä tilamyynnin tavoin.
Ennen ryhmän perustamista Anja Weckman soitti muutamalle paikalliselle tuottajalle, ja tiedusteli halukkuutta lähteä mukaan Rekoon.
– Halukkuutta löytyi. Torin käytön varmistin kaupungilta. Ensimmäinen Reko Kurikka järjestetään perjantaina 23. maaliskuuta Kurikan torilla. Tilattuja tuotteita voi noutaa torilta kello 16.30–17 välisenä aikana. Aluksi Reko järjestetään kerran kuukaudessa. Jos homma laajenee, ja asiakkaita riittää, niin kertoja voidaan toki lisätä, Weckman pohtii.
Reko Kurikan perusajatus on lisätä lähiruoan osuutta kulutuksesta. Suotavaa olisi, että myytävien tuotteiden raaka-aineet olisivat kaikki kotimaisia.
– Reko-tapahtumissa ihmiset pääsevät jututtamaan tuottajia ja esittämään toiveita myytävistä tuotteista. Toisaalta tapahtumien tunnelma on rakentavan innostunut. Yleensä me lähiruuantuottajat työskentelemme yksin, joten toisten yrittäjien tapaaminen ja hyvät keskustelut antavat virikkeitä oman asian kehittämiseen, Weckman sanoo.
Pian käyntiin polkaistavan Reko Kurikan lisäksi vastaavaa toimintaa on lähialueella muun muassa Jurvassa, Kauhajoella, Laihialla, Seinäjoella ja Vaasassa.
Reko Kurikan perustaja Anja Weckman tunnetaan Leipätaivas leivonnaisistaan. Tuotteillaan hän on ollut mukana kaikissa edellä luetelluissa Reko-ringeissä, ja tottakai myös uudessa Kurikan tapahtumassa.
– Tiedän monta tuottajaa, joille Rekossa mukana oleminen tuo kivasti lisämyyntiä. Ennakkotilausten ansiosta hävikkiä ei synny ja ajallisesti lyhyt myyntitapahtuma ei sido liikaa yrittäjää. Jos joku vielä empii, niin ei muuta kuin rohkeasti mukaan, Weckman kannustaa. –TM
Ajankohtaista
Kysely
luetuimmat
uusimmat
Mielipide
A-
A+
Reko Kurikan perustaja Anja Weckman valmistaa Leipätaivas -tuotemerkin alla leivonnaisia, joita hän myy muun muassa Reko-tapahtumissa.
Etelä-Pohjanmaalla suosittu Reko-toiminta rantautuu Kurikkaan. Kurikkalainen Anja Weckman perusti viime viikolla Facebookiin Reko Kurikka -ryhmän.Siihen liittyi hetkessä kymmenkunta tuottajaa. Perjantaihin mennessä ryhmässä oli lähes 300 jäsentä.
Käytännössä Reko on suoraan tuottajalta kuluttajalle tapahtuvaa kaupantekoa, jossa tarjoukset ja tilaukset tehdään Facebookissa.
Tilaukset käydään noutamassa ja maksamassa sovitun aikataulun mukaisesti. Näin lähiruoka siirtyy myyjältä ostajalle ilman välikäsiä tilamyynnin tavoin.
Ennen ryhmän perustamista Anja Weckman soitti muutamalle paikalliselle tuottajalle, ja tiedusteli halukkuutta lähteä mukaan Rekoon.
– Halukkuutta löytyi. Torin käytön varmistin kaupungilta. Ensimmäinen Reko Kurikka järjestetään perjantaina 23. maaliskuuta Kurikan torilla. Tilattuja tuotteita voi noutaa torilta kello 16.30–17 välisenä aikana. Aluksi Reko järjestetään kerran kuukaudessa. Jos homma laajenee, ja asiakkaita riittää, niin kertoja voidaan toki lisätä, Weckman pohtii.
Reko Kurikan perusajatus on lisätä lähiruoan osuutta kulutuksesta. Suotavaa olisi, että myytävien tuotteiden raaka-aineet olisivat kaikki kotimaisia.
– Reko-tapahtumissa ihmiset pääsevät jututtamaan tuottajia ja esittämään toiveita myytävistä tuotteista. Toisaalta tapahtumien tunnelma on rakentavan innostunut. Yleensä me lähiruuantuottajat työskentelemme yksin, joten toisten yrittäjien tapaaminen ja hyvät keskustelut antavat virikkeitä oman asian kehittämiseen, Weckman sanoo.
Pian käyntiin polkaistavan Reko Kurikan lisäksi vastaavaa toimintaa on lähialueella muun muassa Jurvassa, Kauhajoella, Laihialla, Seinäjoella ja Vaasassa.
Reko Kurikan perustaja Anja Weckman tunnetaan Leipätaivas leivonnaisistaan. Tuotteillaan hän on ollut mukana kaikissa edellä luetelluissa Reko-ringeissä, ja tottakai myös uudessa Kurikan tapahtumassa.
– Tiedän monta tuottajaa, joille Rekossa mukana oleminen tuo kivasti lisämyyntiä. Ennakkotilausten ansiosta hävikkiä ei synny ja ajallisesti lyhyt myyntitapahtuma ei sido liikaa yrittäjää. Jos joku vielä empii, niin ei muuta kuin rohkeasti mukaan, Weckman kannustaa. –TM
Ajankohtaista
Kysely
luetuimmat
uusimmat
Mielipide
A-
A+
Reko Kurikan perustaja Anja Weckman valmistaa Leipätaivas -tuotemerkin alla leivonnaisia, joita hän myy muun muassa Reko-tapahtumissa.
Etelä-Pohjanmaalla suosittu Reko-toiminta rantautuu Kurikkaan. Kurikkalainen Anja Weckman perusti viime viikolla Facebookiin Reko Kurikka -ryhmän.Siihen liittyi hetkessä kymmenkunta tuottajaa. Perjantaihin mennessä ryhmässä oli lähes 300 jäsentä.
Käytännössä Reko on suoraan tuottajalta kuluttajalle tapahtuvaa kaupantekoa, jossa tarjoukset ja tilaukset tehdään Facebookissa.
Tilaukset käydään noutamassa ja maksamassa sovitun aikataulun mukaisesti. Näin lähiruoka siirtyy myyjältä ostajalle ilman välikäsiä tilamyynnin tavoin.
Ennen ryhmän perustamista Anja Weckman soitti muutamalle paikalliselle tuottajalle, ja tiedusteli halukkuutta lähteä mukaan Rekoon.
– Halukkuutta löytyi. Torin käytön varmistin kaupungilta. Ensimmäinen Reko Kurikka järjestetään perjantaina 23. maaliskuuta Kurikan torilla. Tilattuja tuotteita voi noutaa torilta kello 16.30–17 välisenä aikana. Aluksi Reko järjestetään kerran kuukaudessa. Jos homma laajenee, ja asiakkaita riittää, niin kertoja voidaan toki lisätä, Weckman pohtii.
Reko Kurikan perusajatus on lisätä lähiruoan osuutta kulutuksesta. Suotavaa olisi, että myytävien tuotteiden raaka-aineet olisivat kaikki kotimaisia.
– Reko-tapahtumissa ihmiset pääsevät jututtamaan tuottajia ja esittämään toiveita myytävistä tuotteista. Toisaalta tapahtumien tunnelma on rakentavan innostunut. Yleensä me lähiruuantuottajat työskentelemme yksin, joten toisten yrittäjien tapaaminen ja hyvät keskustelut antavat virikkeitä oman asian kehittämiseen, Weckman sanoo.
Pian käyntiin polkaistavan Reko Kurikan lisäksi vastaavaa toimintaa on lähialueella muun muassa Jurvassa, Kauhajoella, Laihialla, Seinäjoella ja Vaasassa.
Reko Kurikan perustaja Anja Weckman tunnetaan Leipätaivas leivonnaisistaan. Tuotteillaan hän on ollut mukana kaikissa edellä luetelluissa Reko-ringeissä, ja tottakai myös uudessa Kurikan tapahtumassa.
– Tiedän monta tuottajaa, joille Rekossa mukana oleminen tuo kivasti lisämyyntiä. Ennakkotilausten ansiosta hävikkiä ei synny ja ajallisesti lyhyt myyntitapahtuma ei sido liikaa yrittäjää. Jos joku vielä empii, niin ei muuta kuin rohkeasti mukaan, Weckman kannustaa. –TM
Ajankohtaista
Kysely
luetuimmat
uusimmat
Mielipide