A-
A+
Rinta-Tassin tilalla mansikkakausi pääsee kunnolla vauhtiin tällä viikolla. Marika Rinta-Tassi kertoo, että poimiminen aloitettiin viime torstaina.
Maria Rikala
– Luulin, että mansikkakausi alkaisi heti juhannuksen jälkeen, mutta poimimaan päästiin vasta torstaina ja tällä viikolla päästään paremmin vauhtiin, arvioi Rinta-Tassin mansikkatilan emäntä Marika Rinta-Tassi.
– Ihmiset ovat vähän jo hätäilleetkin, kun uutisissa on sanottu, että mansikka-aika tulee aikaisin ja menee nopeasti ohi. Mutta kyllä meillä ainakin neljä viikkoa poimitaan, ja uusilta pelloilta satoa alkaa tulla elokuun puolella.
Kaikkiaan tilalla kasvaa mansikkaa lähes viidellä hehtaarilla, josta uutta peltoa on vajaat kaksi hehtaaria.
– Kevään kuivuus ei ole suuremmin haitannut, teettänyt vaan työtä. Joka toinen päivä on pumpattu joesta vettä mansikoiden kastelemiseksi. Jokaisessa rivissä on tihkuputket, joista vesi menee mansikoiden juurelle eikä tarvitse kastella päältä, Rinta-Tassi kertoo.
Satonäkymät ovat hänen mukaansa melko normaalit, vaikka mansikka tykkäisi vähän viileämmästä säästä.
– Marjan koosta ei vielä osaa sanoa. Vaikka mansikoita on kasteltu, marjakoko voi jäädä pienemmäksi, kun helteen takia marja kypsyy ennemmin eikä ehdi kasvaa niin isoksi, Rinta-Tassi sanoo.
– Jos on oikein lämmintä, mansikka kypsyy nopeammin ja kausi voi lähteä kiivaastikin vauhtiin. Ennakkovarauksia on jo hyvin, ja lisää saa toki soitella. Valmiiksi poimittua mansikkaa saa heti, itsepoiminta alkaa vasta myöhemmin riippuen siitä, mihin tahtiin mansikat kypsyvät.
Mansikoita kerätään joka päivä, sataa tai paistaa. Poimijoita tarvitaan normaalina päivänä reilut parikymmentä.
– Puolet ovat kurikkalaisia nuoria, melkeinpä yksi lentopallojoukkue ja vähän muitakin, Rinta-Tassi naurahtaa.
Loput poimijat tulevat muualta. Viime viikolla mansikkapelloilla ahersi muutama ukrainalainen poimija.
– Kielen kanssa on vähän haastetta, mutta yleensä samat tulevat useampana kesänä. He tykkäävät, kun on tuttu paikka, ja on se minullekin helpompaa, kun on tutut poimijat.
Mansikat myydään pääosin tilamyymälästä.
– Haluamme myydä samana päivänä noukittuja marjoja, joten kun aamulla aloitetaan, niin puolenpäivän aikaan mansikoita on paremmin saatavana, Rinta-Tassi toteaa.
– Mansikoita menee myös Kurikan K-supermarketiin ja parille torimyyjälle. –MR
Ajankohtaista
Kysely
luetuimmat
uusimmat
Mielipide
A-
A+
Rinta-Tassin tilalla mansikkakausi pääsee kunnolla vauhtiin tällä viikolla. Marika Rinta-Tassi kertoo, että poimiminen aloitettiin viime torstaina.
Maria Rikala
– Luulin, että mansikkakausi alkaisi heti juhannuksen jälkeen, mutta poimimaan päästiin vasta torstaina ja tällä viikolla päästään paremmin vauhtiin, arvioi Rinta-Tassin mansikkatilan emäntä Marika Rinta-Tassi.
– Ihmiset ovat vähän jo hätäilleetkin, kun uutisissa on sanottu, että mansikka-aika tulee aikaisin ja menee nopeasti ohi. Mutta kyllä meillä ainakin neljä viikkoa poimitaan, ja uusilta pelloilta satoa alkaa tulla elokuun puolella.
Kaikkiaan tilalla kasvaa mansikkaa lähes viidellä hehtaarilla, josta uutta peltoa on vajaat kaksi hehtaaria.
– Kevään kuivuus ei ole suuremmin haitannut, teettänyt vaan työtä. Joka toinen päivä on pumpattu joesta vettä mansikoiden kastelemiseksi. Jokaisessa rivissä on tihkuputket, joista vesi menee mansikoiden juurelle eikä tarvitse kastella päältä, Rinta-Tassi kertoo.
Satonäkymät ovat hänen mukaansa melko normaalit, vaikka mansikka tykkäisi vähän viileämmästä säästä.
– Marjan koosta ei vielä osaa sanoa. Vaikka mansikoita on kasteltu, marjakoko voi jäädä pienemmäksi, kun helteen takia marja kypsyy ennemmin eikä ehdi kasvaa niin isoksi, Rinta-Tassi sanoo.
– Jos on oikein lämmintä, mansikka kypsyy nopeammin ja kausi voi lähteä kiivaastikin vauhtiin. Ennakkovarauksia on jo hyvin, ja lisää saa toki soitella. Valmiiksi poimittua mansikkaa saa heti, itsepoiminta alkaa vasta myöhemmin riippuen siitä, mihin tahtiin mansikat kypsyvät.
Mansikoita kerätään joka päivä, sataa tai paistaa. Poimijoita tarvitaan normaalina päivänä reilut parikymmentä.
– Puolet ovat kurikkalaisia nuoria, melkeinpä yksi lentopallojoukkue ja vähän muitakin, Rinta-Tassi naurahtaa.
Loput poimijat tulevat muualta. Viime viikolla mansikkapelloilla ahersi muutama ukrainalainen poimija.
– Kielen kanssa on vähän haastetta, mutta yleensä samat tulevat useampana kesänä. He tykkäävät, kun on tuttu paikka, ja on se minullekin helpompaa, kun on tutut poimijat.
Mansikat myydään pääosin tilamyymälästä.
– Haluamme myydä samana päivänä noukittuja marjoja, joten kun aamulla aloitetaan, niin puolenpäivän aikaan mansikoita on paremmin saatavana, Rinta-Tassi toteaa.
– Mansikoita menee myös Kurikan K-supermarketiin ja parille torimyyjälle. –MR
Ajankohtaista
Kysely
luetuimmat
uusimmat
Mielipide
A-
A+
Rinta-Tassin tilalla mansikkakausi pääsee kunnolla vauhtiin tällä viikolla. Marika Rinta-Tassi kertoo, että poimiminen aloitettiin viime torstaina.
Maria Rikala
– Luulin, että mansikkakausi alkaisi heti juhannuksen jälkeen, mutta poimimaan päästiin vasta torstaina ja tällä viikolla päästään paremmin vauhtiin, arvioi Rinta-Tassin mansikkatilan emäntä Marika Rinta-Tassi.
– Ihmiset ovat vähän jo hätäilleetkin, kun uutisissa on sanottu, että mansikka-aika tulee aikaisin ja menee nopeasti ohi. Mutta kyllä meillä ainakin neljä viikkoa poimitaan, ja uusilta pelloilta satoa alkaa tulla elokuun puolella.
Kaikkiaan tilalla kasvaa mansikkaa lähes viidellä hehtaarilla, josta uutta peltoa on vajaat kaksi hehtaaria.
– Kevään kuivuus ei ole suuremmin haitannut, teettänyt vaan työtä. Joka toinen päivä on pumpattu joesta vettä mansikoiden kastelemiseksi. Jokaisessa rivissä on tihkuputket, joista vesi menee mansikoiden juurelle eikä tarvitse kastella päältä, Rinta-Tassi kertoo.
Satonäkymät ovat hänen mukaansa melko normaalit, vaikka mansikka tykkäisi vähän viileämmästä säästä.
– Marjan koosta ei vielä osaa sanoa. Vaikka mansikoita on kasteltu, marjakoko voi jäädä pienemmäksi, kun helteen takia marja kypsyy ennemmin eikä ehdi kasvaa niin isoksi, Rinta-Tassi sanoo.
– Jos on oikein lämmintä, mansikka kypsyy nopeammin ja kausi voi lähteä kiivaastikin vauhtiin. Ennakkovarauksia on jo hyvin, ja lisää saa toki soitella. Valmiiksi poimittua mansikkaa saa heti, itsepoiminta alkaa vasta myöhemmin riippuen siitä, mihin tahtiin mansikat kypsyvät.
Mansikoita kerätään joka päivä, sataa tai paistaa. Poimijoita tarvitaan normaalina päivänä reilut parikymmentä.
– Puolet ovat kurikkalaisia nuoria, melkeinpä yksi lentopallojoukkue ja vähän muitakin, Rinta-Tassi naurahtaa.
Loput poimijat tulevat muualta. Viime viikolla mansikkapelloilla ahersi muutama ukrainalainen poimija.
– Kielen kanssa on vähän haastetta, mutta yleensä samat tulevat useampana kesänä. He tykkäävät, kun on tuttu paikka, ja on se minullekin helpompaa, kun on tutut poimijat.
Mansikat myydään pääosin tilamyymälästä.
– Haluamme myydä samana päivänä noukittuja marjoja, joten kun aamulla aloitetaan, niin puolenpäivän aikaan mansikoita on paremmin saatavana, Rinta-Tassi toteaa.
– Mansikoita menee myös Kurikan K-supermarketiin ja parille torimyyjälle. –MR
Ajankohtaista
Kysely
luetuimmat
uusimmat
Mielipide