Lampaat kirmasivat aluksi pellolla sinne tänne, mutta lopulta koko katras saatiin marssimaan sisään aitaukseen.

Kuka haluaa laitumelle? Mää!

05.06. 11:15

0 💬

Perjantaina pohjoistuuli puhalsi sään lähes arktiseksi, mutta sarvijokelaisen Kaitamäen Lampolan neljä lammasta taivalsivat pellon poikki kohti Kiskonniemeä.

– Eihän se nyt ihan oppikirjan mukaan mennyt, naurahtaa Sanni Kaitamäki.

Pienellä komentelulla kaikki neljä lammasta kuitenkin lopulta löytävät perille ja portti saadaan kiinni. Kiskonniemi on heidän kotinsa tämän kesän ajan.

– Lampaat ovat täällä niin kauan kuin kesää piisaa. Jos oikein lämpiää tämän kosteuden päälle, niin voi olla että pitää tuoda lisää lampaita.

Kiskonniemessä uusia tulijoita odottavat ensimmäiset ihailijat. Kankaan päiväkodin ryhmä on saapunut paikalle jo hyvissä ajoin ennen lampaita. Lapset ovat läheisessä Kiskonniemessä ensimmäistä kertaa, mutta lampaita osa on päässyt näkemään aiemminkin. Aamupäivällä päiväkodilla oli myös katseltu kuvaa lampaasta ja ruohonleikkurista.

Kiskonniemeen lampaat tulevatkin tavallaan puutarhatyöntekijöiksi.

– Kurikan luontokerho on aiemmin ylläpitänyt täällä perinnekasveja. Nyt kysyttiin vielä ELY:ltäkin ja heidän mukaansa tämä estää mainiosti vesakoitumista, kertoo liikuntatoimen päällikkö Niko Savinainen.

Savinaisen mukaan lampaiden järjestäminen Kiskonniemeen on toiminut hyvänä yhteistyöhankkeena. Koko Jyllinkosken aluetta on aktiivisesti ollut kehittämässä Informaatiotekniikan Museoyhdistys ja luontopolun rakenteiden teosta on vastannut Perinneverstas Talonpoika.

– Vähän vielä paranneltiin ja lisäiltiin pitkospuita reitille ja tietysti rakennettiin aita lampaille, kertoo työnjohtaja Petri Nokso Talonpojasta.

Nyt mukana ovat vielä Kaitamäen Lampola ja liikuntatoimi, joka huolehtii lampaiden hoidosta kesän ajan.

– Luontoliikunta on nyt suosittua ja tänne on hyvä esimerkiksi perheiden lähteä katsomaan lampaita, tiivistää Savinainen.

Myös Sanni Kaitamäki piti ideaa heti alusta asti hyvänä.

– Idea oli ihana. Ilman muuta lähdimme mukaan, että tytöt pääsevät laitumelle. Tämä on kaikkein luonnollisin asia, mitä lampaat voivat tehdä.

Lampolasta käydään kerran viikossa katsomassa, miten lampailla menee ja pitääkö tuoda lisäruokaa, vai lisää lampaita. Omia ruokia lampaille ei saa syöttää ja myös koirien tuonti alueelle on kielletty. Muuten lampaita pääsee katselemaan kuka vain koko kesän ajan. –JUAJANKOHTAISTA

NETTIKYSYMYS

"Hiekkakentälle" saatiin syksyksi viheralue aktiviteetteineen. Mitä mieltä?
Hienoa! Saa jäädä pysyväksi
Ookoo väliaikaisena ratkaisuna
En tykkää yhtään.

KUVAGALLERIATäältä pääset katsomaan lukijoiden kuvat sekä toimituksen kuvagallerian.

🌄 Kuvagalleria


9.11. näköislehti9.11. näköislehti