Kurikkalaisten nuorten tekemä animaatio kilpailee voitosta

27.04. 13:48

0 💬

Kurikkalaisen Sampsa Silanderin kavereineen tekemä animaatio Yläasteen animoijat: Ala-asteen aatelisto on päässyt Suomen suurimman leffakisan eli Kaikki kuvaa -kilpailun animaatiosarjan finaaliin. Tuotantoyhtiö Amazementin yhteistyössä Yleisradion kanssa järjestämään lasten ja nuorten Kaikki kuvaa -elokuvakilpailuun osallistui tänä vuonna 250 elokuvaa. Esiraati valitsi finalistit ja mukaan päässeet elokuvat voi katsoa Kaikki kuvaa -elokuvakasvatussivustolla osoitteessa www.kaikkikuvaa.fi. Samassa osoitteessa voi osallistua yleisöäänestykseen, joka päättyy tämän viikon perjantaina eli 29.4.

Kilpailusarjoja on kuusi. Kurikkalaisten elokuva osallistuu animaatioiden sarjaan.

– Itse animointi oli vaikeaa aluksi. Sitä piti opetella, sitten se oli helppoa, kuvaa Sampsa Silander.

Hän piirsi hahmot ja taustat tietokoneella, äänet tehtiin ja äänitettiin Konsta-veljen äänityslaitteilla. Nyt Sampsalla on omat laitteet ja äänityksetkin hän pystyy tekemään itse.

Finaaliin päässyt teos on itse asiassa neljäs osa seitsemän osan sarjasta, joka kertoo nuorten elämästä. Sampsa Silander kirjoittaa käsikirjoitukset ja kysyy WhatsAppissa kavereilta mitä aiheita halutaan käsitellä.

– Aiheet liittyvät kouluun ja nuorten elämään, opettajiin, oppilaisiin, kavereihin ja sen sellaiseen, kertovat Sampsa Silander ja elokuvan teossa mukana ollut Valtteri Blommendahl.

Sarjan osat 1-3 ovat nähtävissä YouTubessa. Kilpailuun osallistunut neljäs osa tulee sinne nähtäväksi toukokuun lopulla ja viideskin on jo valmiina. Kuudennen ja seitsemännen animointi on vielä kesken.

– Sitten tehdään ehkä toinen kausi samoilla hahmoilla tai otetaan uudet hahmot ja uudet tapahtumat.

Sampsa Silanderia kiinnostaa näytteleminen, ääninäytteleminen, käsikirjoittaminen ja ohjaaminen.

– Ala-asteen neljännellä luokalla laitoin YouTubeen jotain, mutta jo eskari-ikäisenä tein minielokuvia veljen ja sisaren kanssa.

Vuosittain järjestettävä Kaikki kuvaa -kilpailu on tarkoitettu 8-15 -vuotiaille. Kilpailun pääyhteistyökumppanina ovat Syöpäjärjestöt, joiden sponsoroiman erikoissarjan ansiosta tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös 16-19 -vuotiaat saivat osallistua kilpailuun. Kilpailuaikaa oli helmi- ja maaliskuu. Kilpailu huipentuu toukokuussa Yle TV 2:lla esitettävään juhlavaan Kaikki kuvaa -gaalaan, johon kutsutaan finalistielokuvien tekijät ympäri Suomen. Voittajan valitsee tuomaristo. Yleisö äänestää oman suosikkinsa kaikkien osallistuneiden elokuvien joukosta. -LKAJANKOHTAISTA

NETTIKYSYMYS

"Hiekkakentälle" saatiin syksyksi viheralue aktiviteetteineen. Mitä mieltä?
Hienoa! Saa jäädä pysyväksi
Ookoo väliaikaisena ratkaisuna
En tykkää yhtään.

KUVAGALLERIATäältä pääset katsomaan lukijoiden kuvat sekä toimituksen kuvagallerian.

🌄 Kuvagalleria


9.11. näköislehti9.11. näköislehti